FRIBIS Annual Conference 2022: Basic Income & Development

Basic income has become the subject of a lively and controversial debate in politics, civil society and academia. By questioning the fundamental assumptions of our social interaction, it challenges us to redefine the way we want to live together. At Basic Income and Development, this year’s FRIBIS’ annual conference, we will be taking a closer look at the relationship between basic income and development ideas and the potential they hold for the challenges of both the present and the future.

The programme for the FRIBIS Annual Conference 2022 “Basic Income and Development” is now available online. We cordially invite all interested persons to participate in the FRIBIS Annual Conference from 10-12 October 2022. Please register using the registration form on our website. Any accommodation and travel costs incurred must be borne by yourself, there is no registration fee for the conference. The offline events will take place in building KG 1 of the University of Freiburg, main entrance Rempartstraße, 2nd floor.

----

Das Grundeinkommen ist heute Gegenstand einer lebendigen und spannungsreichen Debatte in Politik, Zivilgesellschaft und Wissenschaft. Indem es grundlegende Annahmen des gesellschaftlichen Zusammenlebens in Frage stellt, fordert es dazu heraus, das soziale Miteinander neu zu verstehen und zu gestalten. Auf der FRIBIS-Jahrestagung Basic Income and Development möchten wir gemeinsam darüber nachdenken, wie das Grundeinkommen mit Entwicklungskonzepten zusammenhängt und welche Potentiale es für die Herausforderungen in Gegenwart und Zukunft bereithält.

Das Programm zur FRIBIS-Jahrstagung 2022 “Basic Income and Development” ist ab sofort online verfügbar. Zur Teilnahme an der FRIBIS-Jahrestagung vom 10.-12.10.2022 laden wir alle interessierten Personen herzlich ein. Bitte registrieren Sie sich mit dem Anmeldeformular auf unserer Webseite. Anfallende Unterkunfts- und Anreisekosten müssen selbst getragen werden, es fällt keine Anmeldegebühr für die Tagung an. Die Offline-Veranstaltungen finden im Gebäude KG 1 der Universität Freiburg, Haupteingang Rempartstraße, 2. Stock, statt.

Institut für Wirtschaftswissenschaften, Schwerpunkt Public und Non-Profit Management und ökonomische Nachhaltigkeitsforschung, Abteilung für Wirtschaftspolitik und Ordnungstheorie

Tobias Dumschat
tobias.dumschat@fribis.uni-freiburg.de