Lucia Gascón Castillero
- M.Sc. Environmental Governance, Universität Freiburg (DEU), 2022
- B.Sc. Environmental Engineering, ITESO (MEX), 2017
- 2022-heute: Wissenschaftliche Mitarbeiterin, Öko-Institut, Bereich Nachhaltige Produkte & Stoffströme
- 2021-2022: Wissenschaftliche Hilfskraft, Professur für Public und Non-Profit Management, Universität Freiburg (DEU)
- 2021: Praktikantin und Wissenschaftliche Hilfskraft, Öko-Institut, Bereich Nachhaltige Produkte & Stoffströme
- 2020: Praktikantin, Die Agronauten
- Michel, S., Wiek, A., Bloemertz, L., Bornemann, B., Granchamp, L., Villet, C., Gascon, L., Sipple, D., Blanke, N., Lindenmeier, J. & Gay-Para, M. (2022). Opportunities and challenges of food policy councils in pursuit of food system sustainability and food democracy–a comparative case study from the Upper-Rhine region. Frontiers in Sustainable Food Systems, 6, 916178.